Thuisverpleegkunde

De thuisverpleegkundige van nu is de eerstelijnsverpleegkundige van de toekomst!

Als thuisverpleegkundige werk je als autonome professional bij de patiënten thuis. Je kan als zelfstandige werken maar je kan ook in teamverband binnen een organisatie werken.

Je werkt autonoom maar daarom niet alleen. Je bent lid van een multidisciplinair team met andere gezondheidszorgwerkers. Je staat de patiënt, afhankelijk van zijn zorgbehoefte, in de eerste plaats bij om zelf het beheer voor de eigen zorg op te nemen en je bouwt een hechte, en soms langdurige, vertrouwensrelatie op met de patiënt en zijn omgeving.

De zorgen die je zelf op een verantwoordelijke wijze opneemt of begeleidt kunnen zowel algemeen maar ook zeer specialistisch zijn. De kern van thuisverpleegkunde is totaalzorg waarbij je zowel rekening houdt met de vaak intieme fysieke dimensie, als met het psychosociale aspect en de woon- en leefcontext. En dat is nu net het boeiende aan thuisverpleegkunde: geen enkele patiënt noch dag is hetzelfde!

Ben je ondernemend, creatief, leer je graag elke dag bij, en werk je graag aan een hechte vertrouwensband met je patiënt, dan is thuisverpleegkunde iets voor jou.

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?