Revalidatie

Werken aan een hernieuwde levenskwaliteit vraagt tijd, maar vooral veel inzet en empathie

Revalidatie is een warme en menselijke zorgomgeving waar je als zorgverlener mee werkt aan het proces om revalidanten, oud of jong, opnieuw zelfredzaam te maken en hun levenskwaliteit te optimaliseren. Het kan gaan om revalidanten met neurologische, locomotorische of cardio-pulmonaire aandoeningen.

In de revalidatie beschik je best over een flinke portie geduld, begrip en doorzettingsvermogen. Een revalidatieproces is een proces dat de nodige tijd vergt, zowel voor de revalidant en zijn familie als voor de zorgverleners. Dat betekent ook dat je dicht bij de revalidant en zijn familie komt te staan, je bouwt een band met hen op, je deelt in de grote en kleine overwinningen en in de tegenslagen in het revalidatieproces en je werkt samen met de revalidant aan zijn levenskwaliteit. Je staat er niet alleen voor want je werkt steeds samen in een multidisciplinair team waarbij ieders inbreng telt en het samen leggen van ieders expertise net het verschil maakt. Elke dag opnieuw leer je bij en is het een uitdaging om bij te dragen aan een therapie op maat van de revalidant.

Zin om zelf een belangrijke schakel te worden in het revalidatieproces? Heb je een stevige vakkennis, een grote leerbereidheid, goede communicatieve skills en een dosis creativiteit? Beschik je over empathie en kan je tegelijk voldoende professionele afstand bewaren? Dan is werken in revalidatie net wat jij zoekt.

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?