Opleidingen

ik ga ervoor the movie detailpagina

 

Uit welke opleidingen kan ik kiezen?

In de gezondheidszorg zoeken we mensen met de meest uiteenlopende diploma’s en getuigschriften (van BSO en TSO tot universitair niveau). Zorgkundige worden kan bijvoorbeeld al in het secundair onderwijs, met een diploma uit BSO of TSO. Een HBO5 diploma verpleegkunde kan je halen in het hoger beroepsonderwijs.

Maar ook als ASO-student kan je je in deze sector helemaal ontplooien.
Word bachelor in de verpleegkunde op hogeschoolniveau en vervolg met een master als je universitaire ambitie hebt, of ga voor de titel van geriater of kinderpsychiater. Er zijn genoeg zorgjobs die uitdagend zijn en die je toelaten om uit te pakken met al je talent. Werk gegarandeerd!

De onderwijskiezer helpt je in je zoektocht.

Ik ben al wat ouder, kan ik ook nog een zorgopleiding volgen?

Zeker en vast! De Vlaamse (hoge)scholen bieden een heel aantal opleidingen ook aan volwassenen aan in avond- en afstandsonderwijs. Daarnaast kan je via de VDAB of via de Centra voor Volwassenenonderwijs heel wat opleidingen volgen die leiden naar verschillende jobs in de zorg- en welzijnssector. Het gaat dan meestal om knelpuntberoepen, zodat je gegarandeerd snel werk hebt!

Klik hier voor meer informatie

Wil je graag in de zorgsector werken maar is je Nederlands nog niet sterk genoeg?

Wil je graag zorgen voor andere mensen maar is je Nederlands nog niet sterk genoeg om te solliciteren of te studeren? Of weet je nog niet goed welk beroep uit de zorgsector bij jou past? Dan is een VOSPA iets voor jou! 

Na deze opleiding durf je meer Nederlands te spreken, weet je goed wat werken als verpleegkundige, verzorgende of zorgkundige is, begrijp je beter hoe mensen met elkaar communiceren en kan je studeren makkelijker combineren met een gezinsleven.

De voorwaarden:

  • Je bent minstens 18 jaar
  • Je hebt minimum niveau 1.1 van Nederlands
  • Je werkt niet en bent ingeschreven bij VDAB
  • Je wil een job met veel contact met andere mensen en je bent gemotiveerd om als zorgkundige te werken?

Meer info

Woon je in of rond Vlaams-Brabant? Kijk dan zeker ook eens op zorgNed+.

Ik ben anderstalig maar ik spreek voldoende Nederlands, kan ik dat bewijzen?

Jaarlijks ontwikkelt het CNaVT taalexamens voor anderstaligen die willen bewijzen dat ze voldoende Nederlands kunnen om te functioneren in (bijvoorbeeld) de zorgsector. Wil je bewijzen dat je voldoende vaardig bent in het Nederlands om in de zorgsector te kunnen werken, doe dan mee aan het examen Zakelijk Professioneel (PROF) - B2 - niveau van het ERK). In dit examen zal je gevraagd worden om taken te vervullen die in het professionele leven kunnen voorkomen, vooral in de zorgsector en in administratieve functies.

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?

 

Pak uit met je talent in de zorgsector