Nadia (50), maakte een carrièreswitch van programmeur naar onthaalmoeder

Nadia

Een job kiezen is niet zo evident. En ik heb nogal veel en uiteenlopende interesses : wiskunde en wetenschappen, administratie, boekhouden, berekeningen en planningen maken, voor anderen zorgen, anderen helpen,  breien, haken, naaien, knutselen, klussen, ...

Zou ik biologie gaan studeren? Zou ik dan wel werk vinden? Of verpleegster? Onregelmatige werkuren. Kleuterleidster? Er waren er toen (te) veel.  En uiteindelijk maakte de computer zijn opmars in ons gezin en wekte mijn interesse. Ja, ik ging informatica studeren, analist-programmeur. Werk sowieso verzekerd!

Programma’s creëren was een passie en de helpdesk (de dankbaarheid van de mensen) gaf mij veel voldoening.

Toen kwamen er 3 kinderen en die gingen naar de onthaalmoeder, want ik wou een warme, huiselijke gezinssfeer voor mijn kinderen.  Meer en meer zag ik het mooie van de job als onthaalmoeder. Meer en meer begon ik erover te praten met onze onthaalmoeder. En meer en meer zei ik : “Dit wil ik ook graag doen als mijn kinderen wat groter zijn”. Zo gezegd, zo gedaan. Op 3 januari 2008 waagde ik de sprong. Van een carrièreswitch gesproken!

Als kind speelde ik onbewust al onthaalmoeder of schooltje met mijn poppen. Ik droomde ook van een groot gezin met 4 tot 6 kinderen en een rijke prins op het witte paard, zodat ik kon thuisblijven om voor de kinderen te zorgen. En die droom is eigenlijk grotendeels uitgekomen. Ik heb nu bijna elke dag 4 tot 6 kindjes, ik kan thuisblijven (geen files J) en ik kan mijn uiteenlopende interesses (het creatieve, het administratieve, het helpen en zorgen voor, …) goed gebruiken in de job. Van een droomjob gesproken!

Toen mijn vader stierf besefte ik des te meer wat voor een droomjob dit is. De kinderen toverden een glimlach op mijn gezicht, ze waren mijn grootste troost en omgekeerd ben ik er om een glimlach op hun gezicht te toveren en ze te troosten als ze verdriet hebben. Hoe mooi is dat?

Van mijn vorige werkgevers kreeg ik zeker waardering, maar ik had nog nooit zoveel voldoening gehad en waardering gekregen als in deze job. En als kers op de taart ben ik op 1 mei 2019 in het proefproject werknemersstatuut voor onthaalouders mogen stappen. Nu heb ik ook de rechten en plichten van een “echte” werknemer.

Kijk voor opleidingen op de onderwijskiezer.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Neem deel aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?