Marie (32) vond haar roeping op zomerkamp

b

Voor Marie was het op haar 17e al duidelijk: zij moest en zou met mensen met een beperking gaan werken. Reden daarvoor? Een zomerkamp voor mensen met een beperking dat ze mee begeleidde. Dus koos ze resoluut voor ergotherapie, en na een tijdje zoeken en proberen heeft ze nu haar plek gevonden in woonzorgcentrum Ten Kerselaere.  

 

“Het was echt heel snel duidelijk: dat kamp gaf mij zoveel voldoening, dat ik er maar mijn job van gemaakt heb. Meteen na het middelbaar ben ik ergotherapie gaan studeren, en dankzij verschillende stages en jobs heb ik nu echt gevonden wat mijn ding is. Ik heb stage gelopen in een woonzorgcentrum, in een ziekenhuis en bij mentaal gehandicapten, en daarna gewerkt als opvoedster, bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen en bij blinden en slechtzienden. Ik heb echt op mijn gemak mijn weg kunnen zoeken.”

 

“Nu werk ik al 8 jaar bij dementerenden in woon- zorgcentrum Ten Kerselaere, en dat is echt wat ik graag doe. Je krijgt hier zoveel vriendschap van de mensen. Dat zijn vooral kleine gebaren: een kus, een knuffel, een lach, maar daardoor weet je meteen dat je goed bezig bent. Omdat mensen plezier beleven aan wat je voor hen doet.”