Kinderbegeleider buitenschoolse opvang

Jobomschrijving

Kan jij goed met kinderen omgaan? Ben je gevoelig voor de noden van kinderen? Kan je ze boeien, én boeien ze jou? Dan moet je begeleider in de buitenschoolse opvang worden!

Je werkt met peuters, kleuters en/of lagere schoolkinderen. Dat doe je in een erkende buitenschoolse groepsopvang (IBO), of in de buitenschoolse opvang verbonden aan een vergunde groepsopvang voor baby’s en peuters .

Uiteraard ben je een teamspeler: zowel met de ouders als met je collega's en de verantwoordelijke heb je zeer intensief contact, de dankbaarheid die je van de kinderen en van hun ouders krijgt is dan ook fantastisch.

De werkuren, het arbeidsregime en het soort contract kunnen variëren. In de buitenschoolse opvang werk je voor én na de schooluren, op woensdagnamiddag en tijdens de vakanties.

Opleidingen

In de buitenschoolse kinderopvang kan je aan de slag na het volgen van:

• een opleiding 7e jaar kinderzorg in het BSO

• een opleiding begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang in het CVO (Centra voor Volwassenenonderwijs)

• of je bent in het bezit van het ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse opvang

Voor een volledig overzicht van alle opleidingen kan je terecht op de website van Kind en Gezin.

Ook meer info op de Onderwijskiezer.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen werkzoekenden werken als begeleider combineren met de VDAB-opleiding "Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang". Meer informatie hierover vind je op de website van de VDAB.

Een overzicht van de voorwaarden (attest levensreddend handelen…) waaraan je moet voldoen voor het werken in de buitenschoolse opvang vind je op de website van Kind en Gezin

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?