Katrien, verpleegkundige in spe, deed een inleefstage

katrien

Via onze website vroeg Katrien een inleefstage bij een ziekenhuis in Oost-Vlaanderen. Ze wou wel eens uitproberen wat het is om verpleegkundige te zijn. Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas was blij om haar eens een dagje rond te leiden in de job.

Katrien:"'s Ochtends werd ik stipt en vriendelijk ontvangen door de begeleidingsverpleegkundige. Die wees me de weg naar de kleedkamers, waar ik een perfect passende "outfit" kon aantrekken om mijn inleefdag in het ziekenhuis aan te vatten." "Het was best spannend, maar op de afdeling maakte ik meteen kennis met de hoofdverpleegkundige en voelde ik me al snel op mijn gemak."

Wat hield de inleefdag dan juist in?

Katrien: "Het woord "inleven" is hier echt wel op z'n plaats, ik heb ten volle kunnen ervaren wat de taken van een verpleegkundige inhouden ... zowel technisch, teamgericht, in contact met de
patiënten en administratief. Werken als verpleegkundige is inderdaad werken met je hoofd, je handen en je hart. Het was ook fijn om tussendoor met de verpleegkundigen van gedachten te wisselen en ervaringen vanop de werkvloer te vernemen. Ik keerde méér dan voldaan terug naar huis, een inleefdag is een échte aanrader voor elkeen die erover nadenkt om verpleegkundige te worden ! "

Kijk voor opleidingen op de onderwijskiezer.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Neem deel aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?