Job in gezondheidszorg of welzijn heeft veel meer te bieden dan je denkt.

Lon holtzer

Ben je een sterke persoonlijkheid die vlot communiceert, heb je een gezonde dosis lef en ambitie en hou je van afwisseling? Dan is een opleiding in de gezondheidszorg misschien iets voor jou. Een job in zorg en welzijn biedt je bovendien een grote werkzekerheid: de
komende veertig jaar zal het aantal jobs in de sector vrijwel verdubbelen.

Diverse profielen, veel carrièremogelijkheden

Lon Holtzer, Vlaams Zorgambassadeur: “Arts en verpleegkundige, dat zijn de beroepen die mensen zich voorstellen bij een job in de gezondheidszorg. In realiteit is de diversiteit aan profielen veel groter. Als verpleegkundige in een operatiekwartier ben je bijvoorbeeld heel technisch bezig, terwijl je in de geestelijke gezondheidszorg vooral communicatief en therapeutisch sterk moet zijn. Er zijn ook verschillende carrièremogelijkheden naargelang van je interesses en talenten, een job als leidinggevende of in het onderwijs bijvoorbeeld. Dicht bij huis, of in het buitenland, want deze jobs kan je letterlijk overal uitoefenen. Maar waar je  ook werkt, iedere dag is anders, en je mag betekenisvolle relaties aangaan met mensen. Ik heb dat zelf altijd heel verrijkend gevonden.”

Mooi loon, flexibele uren en teamwork

“De lonen in deze sector zijn oké”, zegt Lon Holtzer. “In vele gevallen worden ze ook nog aangevuld met premies of extralegale voordelen. Ze kunnen de vergelijking van de markt dus goed doorstaan. Een groot pluspunt is trouwens dat je flexibele werkuren hebt. Dat geeft je ruimte om je privéleven in balans te brengen met je werk. In zorg en welzijn werk je autonoom met je cliënten maar sta je er nooit alleen voor.”

Iets voor jou? Probeer het uit

“Op je achttiende beslissen welke richting je uit wil met je leven, dat is allesbehalve eenvoudig. En een job in de gezondheidssector, die moet je met je volle goesting doen. 350 voorzieningen zetten daarom hun deuren open om je te laten proeven van een job in de gezondheidssector via een inleefmoment. Dat kan je gratis aanvragen via www.ikgaervoor.be. Daar vind je trouwens heel wat extra informatie over opleidingen en werken in de zorgsector.”

Kijk voor opleidingen op de onderwijskiezer.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Neem deel aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?