Je bent nooit te oud om voor je droomjob te gaan!

Je hebt ander werk, of je bent werkloos… maar je wil graag aan de slag in de zorg!

Je bent je huidige job beu… Je staat elke dag uren in de file… Je werkomstandigheden zijn niet wat ze moeten zijn… Of je hebt op dit ogenblik geen werk en wil toch graag aan de slag… dan is dit het moment om je om te scholen naar een zorgjob. Of je hebt op dit ogenblik geen werk en wil toch graag aan de slag. 

Try-out ‘on-the-job’

Ben jij iemand die de stap in het onbekende (de zorgsector) net spannend en leuk vindt, of heb je een heleboel vragen en twijfels en aarzel je daardoor? Zou je je leven graag een nieuwe wending geven, maar vraag je je af of een zorgjob wel iets voor jou is? Of werk je misschien in een totaal andere sector en twijfel je daarom of je wel zou passen in een zorgomgeving ? Geen probleem, want dankzij de inleefmomenten in organisaties uit alle provincies kan je zelf ontdekken of een job in de zorgsector jou ligt en wat zo’n job nu eigenlijk inhoudt! Schrijf je nu in voor een inleefmoment!

Opleiding voor werkzoekenden via VDAB

Kan je zoektocht naar werk wel wat hulp of een nieuwe richting gebruiken?  De VDAB heeft een interessant opleidingsaanbod, met ook mogelijkheden tot een zorgscholing, om je kansen op tewerkstelling aanzienlijk te evrsterken. In de VDAB-opleidingengids vind je het hele aanbod. Zo geef je jezelf én je loopbaan nieuwe energie.

Al aan het werk maar op zoek naar een nieuwe richting?

Overweeg je om je huidgie job in te ruilen voor een job in de zorg? Contacteer onze zorgambassadeur als je met vragen zit over de mogelijkheden.

Servicepunten Zorg

De VDAB heeft een servicepunt zorg in elke provincie. Via deze punten wil de VDAB het talent in de zorgsector behouden en de instroom van nieuwe arbeidskrachten bevorderen. Een speciale consulent en een voorraad actuele informatie en garandeert optimale service.

Het servicepunt is een herkenbare plek in de werkwinkel, toegankelijk voor iedereen, en laat je kennis maken met de boeiende jobs in de zorgsector.

Meer info over de servicepunten.

Opleidingstrajecten

Opleidingsproject voor verpleegkundigen

Het opleidingsproject voor verpleegkundige wordt beheerd door het IFG en biedt de kans aan werknemers uit de federale privésector van de gezondheidszorg, de kans om een opleiding tot verpleegkundige te volgen in maximum 3 jaar binnen de HBO5-opleiding en maximum 4 jaar in de Bacheloropleiding. Meer info vindt u op de website van fe-bi.

Opleidingsproject zorgkundige

Dit opleidingsproject, georganiseerd door het IFG, geeft werknemers uit de federale privésector van de gezondheidszorg, de kans om een deeltijdse opleiding tot zorgkundige te volgen met behoud van basiswedde. Alle info vindt u op de website van fe-bi.

Via vorming hogerop

Met het project “VIA vorming hogerop!” bieden werkgevers- en werknemersorganisaties in de sociale sector bijna 50 laaggeschoolde werknemers de kans om een bijkomende beroepsgerichte opleiding te volgen. De voorkeur gaat naar opleidingen die leiden tot een knelpuntberoep in de sociale sector.

Opstap naar verpleegkunde

Het Sociaal Fonds Ouderenzorg en het Sociaal Fonds privé-ziekenhuizen organiseren een project die de kans biedt aan de werknemers uit hun sector om een opleiding tot verpleegkundige te volgen. De fondsen betalen het inschrijvingsgeld terug (max. bedrag € 1 000) en bieden extra vormingsverlof aan bovenop het betaald educatief verlof. Meer info op www.fe-bi.org.

Opstap naar zorgkundige

Het Sociaal Fonds Ouderenzorg organiseert een project die de kans biedt aan de werknemers uit zijn sector om een opleiding tot zorgkundige te volgen. Het Fonds betaald het inschrijvingsgeld terug (max. bedrag € 770) en biedt extra vormingsverlof aan bovenop het betaald educatief verlof. Meer info op www.fe-bi.org.

Project 3030 voor werknemers uit de gezinszorg

Niet-verzorgend personeel uit de gezinszorg kan zich dankzij het Project 3030 omscholen tot verzorgende of zorgkundige. 

Succes met je studies

Drie Vlaamse vormingsfondsen komen bij bepaalde opleidingen tussen in het inschijvingsgeld en schoolgeld (of cursusgeld) dat je moet betalen aan het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo). Meer info.

Opnieuw studeren: zorgopleidingen in Brussel

Het Huis voor Gezondheid biedt en overzicht over opnieuw studeren en Nederlandstalige zorgopleidingen in Brussel. Je vindt er alle info over: 

  • persoonlijke begeleiding bij de oriëntatie naar zorgopleidingen,
  • ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal,
  • financiële tussenkomsten,
  • mogelijkheden rond kinderopvang,
  • erkenning van buitenlandse diploma’s,