Healthcare Management Assistant

Jobomschrijving

Als Healthcare Management Assistant sta jij in voor de administratieve ondersteuning van artsen en medisch personeel en voor de begeleiding van patiënten. Onder het medische team ondersteun je een vlot werkende organisatie binnen een ziekenhuis of groepspraktijk. Dat doe je aan de balie in direct contact met de patiënten die op consultatie komen, of achter de schermen van een medisch secretariaat of studiedienst wetenschappelijk onderzoek tot zelfs bij de planning van een operatiekwartier.

Je bent, naast het ziekenhuis, ook welkom in de huisartspraktijk en wachtposten, in het ziekenfonds, arbeidsgeneeskundige diensten, medisch pedagogische instituten, woonzorgcentra, en farmabedrijven  omdat je dankzij je medische vorming vertrouwd bent met het medische jargon.

De medische sector vraagt om Healthcare Management Assistants met een goede talenkennis en veel organisatietalent die administratie en registratie uit handen nemen van zorgverleners.

Opleidingen

Healthcare Management Assistant word je na de opleiding bachelor in Organisatie & Management met de afstudeerrichting Healthcare Management.

De onderwijskiezer helpt je om de juiste opleiding te vinden (www.onderwijskiezer.be)

Er is een programma voor dagonderwijs en Odisee en Vives bieden ook een programma via afstandsonderwijs aan voor volwassenen.

Odisee biedt een unieke Microcridential aan om als Clinical trial Assistant of Study nurse aan de slag te gaan.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?