Hada, 40 jaar, wil elke dag een glimlach toveren op een kindergezicht

Hada

Hada El Faouhari weet sinds enkele jaren wat haar droomjob is. Via het volwassenenonderwijs schoolde Hada zich om naar kinderdagverzorgster en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gekregen. Het verhaal van een zij-instromer.

“Voor mij begon het allemaal een tiental jaar geleden. Toen werkte ik in een crèche als kokkin. Van tijd tot tijd poetste ik daar ook de lokalen. Zo kwam ik in contact met de baby’s en peuters die er verbleven. Het is toen dat ik mijn liefde voor het werken met kinderen ontdekte. Het is een echte passie. En dat merkte de directie van de crèche ook op. Van hen kreeg ik een brochure over volwassenenonderwijs. Daarin vond ik informatie over het opleidingsaanbod voor kinderverzorgster. Ik aarzelde niet en besloot: ik ga ervoor!

Tijdens de drie jaar durende opleiding ging ik elke week één dag naar school. Mijn stage liep ik bij het kinderdagverblijf Elmer. Na mijn stage kreeg ik van Elmer de kans om er vast aan de slag te gaan. Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Het is hier zo huiselijk en warm, dat bevalt me echt. Bij Elmer vind je een ware smeltkroes van nationaliteiten. Dat is aangenaam voor de kinderen, op die manier groeien kinderen van verschillende origine met elkaar op en wordt verdraagzaamheid met de paplepel meegegeven.

In het kinderopvangverblijf Elmer heb je twee groepen: de baby’s en de peuters. Wanneer peuters doorgroeien naar de kleuterschool, vloeien hier vaak tranen. Zowel bij de kinderen als bij de opvoedster. De meeste kinderen verblijven 3 jaar in de opvang. Zo bouw je een echte band op met hen. Daarom is afscheid nemen moeilijk.

Volgens mij zijn de voornaamste kwaliteiten van iemand die met kinderen werkt tolerantie, creativiteit en moet je in staat zijn om veel liefde te geven. Je moet doorheen de dag namelijk een beetje mama spelen. Ik ben ervan overtuigd dat je dat niet allemaal kan leren. Je kan goed met kinderen overweg of niet. Het moet in je zitten. Wanneer iemand hier stage loopt, zien we vaak snel of die capabel is om in deze sector te werken.

Het leukste aan mijn job vind ik om een glimlach op het gezicht van kinderen te toveren, ze te amuseren en entertainen. Ik trek ‘s avonds altijd voldaan de deur achter me dicht als ik hen een prettige dag heb bezorgd. Ik hou van het spontane van kinderen en de blijdschap die ze uitstralen. Met peuters en baby’s, is er altijd leven in huis.”

Kijk voor opleidingen op de onderwijskiezer.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Neem deel aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?