Gezinszorg

Er zijn voor je cliënten, elke keer opnieuw, om iedereen een waardevolle plaats in de maatschappij te geven

Er zijn voor je cliënten, elke keer opnieuw, om iedereen een waardevolle plaats in de maatschappij te geven of te laten behouden.

Als verzorgende ondersteun  je met plezier een gezin. Met de cliënt worden zorg- en ondersteuningsdoelstellingen vastgelegd die je mee waar maakt. Je doet dit door het opnemen van hygiënische zorg en huishoudelijke taken en je zorgt voor een nette woning. Maar belangrijker nog, je probeert voor elke cliënt in zijn (soms moeilijke) thuissituatie het leven een stukje aangenamer te maken. In de gezinszorg  ondersteun je mensen thuis, waar nodig, om te zorgen dat jong en oud zich 

Werk je ook graag mee om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk in zijn vertrouwde thuismilieu kan blijven of tijdelijk ondersteund wordt, in een periode waarin dit nodig is, dan is gezinszorg iets voor jou.  Je kan in heel wat uiteenlopende gezinssituaties aan de slag, want je komt zowel bij ouderen als bij jonge gezinnen over de vloer, bij personen met een handicap of na een hospitalisatie.

Heb je zin om leiding te geven aan een groep gemotiveerde verzorgenden en hen te begeleiden bij hun dagelijkse zorg voor de cliënten, dan kan je als maatschappelijk werker of als verpleegkundige met interesse in de sociale sector, …. ook aan de slag bij gezinszorg.

Bekijk hier functies in de gezinszorg
fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?