Erwin was verpleegkundige voor een dag met een inleefmoment

erwin

Erwin wilde wel eens weten of er een verpleegkundige in hem verscholen zat. En dus probeerde hij een inleefmoment uit. Het Jessaziekenhuis liet hem met plezier een dagje meelopen met de verpleegkundigen.

Erwin: "De hele dag gaf ik mijn ogen de kost en kon ik alles observeren. En ik kwam nog een paar ogen te kort. Ik heb die dag niet veel gepraat, want ik moest bekomen van wat er allemaal op mij afkwam. Verpleegkunde houdt veel meer in dan enkel wassen en verzorgen, dat kon ik met mijn eigen ogen ervaren."

"Deze dag heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat ik veel meer respect kreeg voor de verpleegkundigen. Moeilijke patiënten en taken, maar de collega's bleven lachen en bleven vriendelijk. Je kan dan wel zeggen dat dit zo hoort, maar je moet het wel elke dag weer opbrengen! Met mijn twee handen op het hart zeg ik: respect!"

"En wat met mijn toekomst als verpleegkundige? Daar spreek ik mij nog niet over uit. Is verpleegkunde iets voor mij? Ik denk het wel. Ik ben er alleszins door gecharmeerd. Zo een divers beroep zie ik enorm zitten. Dagelijks nieuwe patiënten verzorgen en er dan af toe een glimlach voor terugkrijgen, daar doe ik het voor. Maar nu wil ik nog alle opties open laten en mij goed informeren om de juiste keuze te maken." 

"Het inleefmoment heeft mij ook getoond wat ik zeker niet wil doen. De palliatieve zorg is niets voor mij. Mijn persoonlijke ervaringen maken dat ik niet goed over dood kan praten. Ik voelde dan ook aan dat ik op een afdeling van palliatieve zorg mijn draai niet zou vinden."

"Maar de verpleegkunde blijft zeer veel mogelijkheden bieden. Het viel mij wel op dat er zo weinig mannen op de dienst
verpleegkunde werkten? Mannen kunnen dit werk nochtans ook aan."

"Het was voor mij dus een zeer leerzame en fijne dag".

Kijk voor opleidingen op de onderwijskiezer.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Neem deel aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?